Waarom een goede hondenmand of hondenkussen zo belangrijk is

In dit artikel bespreken we welke hondenmanden en hondenkussens de beste keuzes van 2023 zijn en wat belangrijk is om op te letten als je een nieuwe hondenmand of kussen wilt aanschaffen. Als hondenliefhebbers vinden we het fijn als onze honden een comfortabele slaapplaats hebben. Een goed hondenkussen kan een wereld van verschil maken voor het welzijn van jouw trouwe metgezel.  Een te harde ondergrond is slecht voor de gewrichten en bovendien komt een comfortabele ligplaats de slaap ten goede.  Er zijn veel verschillende kussens op de markt, maar ook vetbedden zijn erg populair. Klik hier voor de beste vetbedden.

Wil jij het beste hondenkussen of de beste hondenmand kopen?

Hieronder zie je onze top 10 hondenkussens en hondenmanden!*

 

Enkele voorbeelden van verschillende soorten hondenkussens/manden zijn:

Waterbestendige hondenkussens

Deze kussens zijn ideaal voor honden die regelmatig nat en vuil terugkomen van de wandeling, omdat ze geen water en vuil opnemen. Ook zijn deze kussens bij uitstek geschikt om buiten te gebruiken in de tuin of bijvoorbeeld op de camping. Ze zijn makkelijk te reinigen met bijvoorbeeld een sopje en een doekje en een wasmachine is dus meestal niet nodig.

Orthopedische hondenkussens

Deze kussens zijn speciaal ontworpen om de gewrichten en spieren te ondersteunen en drukpunten te verminderen. Het memory foam in deze kussens past zich aan het lichaam van de hond aan en zorgt voor een goede slaaphouding. Zo kan jouw hond genieten van een comfortabel en pijnvrij rustmoment.

Hondenkussens met afneembare hoes

Elk hondenkussen wordt na verloop van tijd vuil. Dit valt niet te voorkomen en is ook niet erg, maar het is dan wel ideaal als het kussen een afneembare en wasbare hoes heeft, zodat je viervoeter altijd een schone slaapplaats heeft.

Hondenmand voor op de bank / bankmand

Deze manden zijn speciaal ontworpen voor een heerlijke slaapplaats op de bank. Ze zijn alleen aan de zijkanten en achterkant voorzien van opstaande randen, zodat de hond er makkelijk op kan springen. Deze knusse manden beschermen je bank tegen haren, vuil en scherpe nagels.

Elke hond is anders. Kijk altijd naar wat jouw hond nodig heeft en wat hij prettig vindt. Daar doe je je trouwe maatje een heel groot plezier mee!

* De meeste kussens en manden zijn in diverse maten verkrijgbaar. Klik op ‘meer info’ om te zien of het kussen of de mand van jouw keuze in de juiste maat verkrijgbaar is!