Waarom een hondenjas geen overbodige luxe is

Hoewel veel honden geen jas nodig hebben, zorgt o.a. de grote verscheidenheid aan hondenrassen en vachtsoorten ervoor dat er honden zijn die het wel echt koud kunnen krijgen in de winter. Denk hierbij aan honden die bijvoorbeeld geen ondervacht hebben, honden met een dunne vacht, honden die om bijvoorbeeld medische redenen getrimd zijn, oudere of zieke honden die een slechtere kwaliteit van de vacht hebben, etc. Het aanschaffen van een warme en comfortabele hondenjas zal eraan bijdragen dat je trouwe viervoeter weer graag mee naar buiten gaat voor een fijne wandeling. Ook wanneer een hond (lang) stil moet zitten in bijvoorbeeld een fietskar of tijdens een training, kan een jas zorgen voor extra comfort op koude dagen. Verder bestaan er regenjassen die je hond lekker warm en droog houden. Een regenjas is ook ideaal voor honden met een halflange tot lange vacht.

Wil jij graag de beste hondenjas kopen?

Hieronder zie je overzicht van de beste en mooiste hondenjassen! *

Waar je op moet letten als je een jas voor je hond aanschaft

Let er bij de aanschaf altijd op dat een jas prettig zit en dat je hond zich vrij kan bewegen. Ook is het belangrijk dat je erop let dat er een opening voor de riem op de rug zit, mocht je hond een tuigje dragen.

 

*De meeste hondenjassen zijn in verschillende maten en/of kleuren verkrijgbaar. Klik op de button voor meer informatie over de jas van jouw keuze.