Waarom een fietskar voor honden

In dit artikel bespreken we welke de beste hondenfietskarren van 2023 zijn en wat de voordelen van een fietskar voor je hond zijn. Je ziet ze steeds meer: fietskarren voor honden. En dat is niet zo vreemd. Veel mensen nemen het liefst hun trouwe viervoeter zoveel mogelijk mee. Een hondenfietskar geeft je vrijheid en je bent sportief bezig, terwijl je hond gezellig met je mee kan. Je hebt geen auto nodig om wat verder van huis ergens te gaan wandelen, om naar de dierenarts of naar bijvoorbeeld een (dieren)winkel toe te gaan. Ook voor puppy’s en oudere honden is het ideaal. Houd er rekening mee dat de meeste honden rustig de tijd moeten krijgen om aan een fietskar te wennen en dat het belangrijk is om bochten op lage snelheid te nemen. Verder kan het in koudere maanden best koud worden in een fietskar, omdat de hond stilzit. Een warme hondenjas is dan geen overbodige luxe. Bij hondenfietskarren zit er nogal wat verschil in prijs, kwaliteit en comfort. In dit overzicht zie je de beste hondenfietskarren.

Wil jij graag de beste hondenfietskar kopen?

Hieronder een overzicht van de beste fietskarren voor je hond!

 

 

De voordelen van een hondenfietskar op een rijtje:

Veiligheid staat voorop

Een groot voordeel van fietskarren is dat ze ervoor zorgen dat je op een veilige manier van A naar B kunt komen met je hond. Je hond kan rustig zitten, liggen of staan in de fietskar, zonder dat hij zichzelf of jou in gevaar brengt. Een hondenfietskar is vrijwel altijd voorzien van een veiligheidsriem die je kunt vastmaken aan het tuig van je hond, zodat hij er niet zelf uit kan springen.

Comfort voor je hond

Hondenfietskarren zijn ontworpen met het comfort van je hond in gedachten. Ze zijn voorzien van voldoende ventilatie en meestal voorzien van zachte bekleding, zodat de meeste honden zich al snel op hun gemak voelen. Sommige hondenfietskarren zijn zelfs voorzien van een hondenkussen, zodat je hond lekker kan ontspannen en genieten van het uitzicht.

Geschikt voor alle hondenrassen

Hondenfietskarren zijn in verschillende gewichtscapaciteiten en in verschillende maten verkrijgbaar. Zo is er voor bijna elke hond, of het nu een chihuahua of een Duitse herder is, wel een geschikte maat fietskar.

 

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een hondenfietskar

Wanneer je besluit om een fietskar voor je hond aan te schaffen, let dan op de volgende punten:

Veiligheid

Let erop dat de kar voorzien is van reflectoren en eventueel een veiligheidsvlag, een veiligheidsgordel en een degelijke bevestiging voor aan je fiets.

Comfort

Is er voldoende ventilatie, wordt er een kussen en/of regenhoes bijgeleverd en let erop dat de kar voorzien is van voldoende vering als je bijvoorbeeld over drempels of een onverharde weg rijdt.

Gebruiksgemak

Vraag je af of de hondenfietskar makkelijk aan de fiets te bevestigen is en weer los te koppelen is, of je de kar makkelijk kunt opvouwen (ideaal als je weinig ruimte hebt om de fietskar te stallen) en of de kar ook te gebruiken is als wandelwagen, mocht je dit graag willen. Of kies je in dat geval liever voor een hondenbuggy? Kijk dan eens bij ons blog over de beste hondenbuggy’s!

Onze persoonlijke favoriete fietskar voor honden

Voor ons komt de Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs als favoriet naar voren. Hieronder de grote voordelen van deze superhandige fietskar:

  • Makkelijk om te bouwen tot buggy. Het zwenkwiel is los verkrijgbaar.
  • Zeer makkelijk te demonteren en op te vouwen. Het opvouwen is binnen een paar tellen gebeurd door de handige knopjes aan de zijkanten van de kar in te drukken. De kar is dan heel plat.
  • Voorzien van oprolbare regenhoezen aan de bovenkant en voorkant van de kar.
  • Voorzien van antislip bodemplaat en een uitneembare ligmat van traagschuim.
  • Voorzien van vastzetrem, veiligheidsvlag en reflectoren.
  • Prima vering achter de fiets.
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het enige minpuntje dat wij hebben kunnen ontdekken, is dat het voorwiel niet bestand is tegen wandelingen offroad. Voor de rest voldeed deze fietskar aan al onze wensen en aan die van vele anderen!