Waarom een reisbench, transportbox of soft kennel voor je hond

Veel hondeneigenaren nemen hun trouwe kameraad graag mee met de auto naar het bos, maar ook bijvoorbeeld op vakantie, in het vliegtuig, op visite, naar het werk of bijvoorbeeld naar een hondenshow. Voor veel honden is het fijn om een veilige en vertrouwde ligplaats te hebben. Met een reisbench, transportbox of soft kennel heb je die altijd bij je. Je kunt er een hele fijne plek van maken door er een heerlijk zacht vetbed in te leggen. Wat de voordelen en nadelen zijn, lees je onder het overzicht.

 

Wil jij ook graag de beste reisbench, transportbox of soft kennel voor jouw hond kopen?

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van verschillende soorten transportproducten voor jouw trouwe viervoeter!

 

Voordelen van soft kennels

Een soft kennel is meestal gemaakt van nylon of polyester met ventilatiegaas om doorheen te kijken. Sommige soft kennels zijn aan meerdere kanten te openen, zodat je altijd makkelijk bij je hond kunt komen. Soft kennels zijn lichtgewicht en meestal relatief makkelijk inklapbaar. Dit type kennel is vooral ideaal als slaapplaats wanneer je op visite gaat, ergens logeert, je hond meeneemt naar hondenshows, etc. Uiteraard ook geschikt voor het vervoeren van je hond in de auto, maar dit type kennel biedt weinig extra bescherming bij een ongeval t.o.v. een aluminium reisbench. Tevens is een soft kennel niet zo goed opgewassen tegen honden die proberen uit te breken.

Voordelen van transportboxen

Een hondentransportbox is meestal gemaakt van stevig kunststof, voorzien van ventilatieroosters of ventilatiegaten en een metalen hekje om doorheen te kijken en in en uit de transportbox te stappen. Je kunt hem gebruiken voor het vervoeren van je hond in de auto of vliegtuig, mits deze voldoet aan de IAtA richtlijnen. IATA staat voor International Air Transport Association. Een transportbox kan ook heel fijn zijn om te gebruiken voor een bezoekje aan de dierenarts als je een klein hondje hebt, zeker als je hondje zich veilig voelt in de transportbox.

Voordelen van reisbenches of autokennels

Een autobench, ook wel autokennel of reiskennel genoemd, is vaak gemaakt van aluminium en de voorzijde en achterzijde lopen meestal iets schuin, zodat de ruimte in de kofferbak beter benut wordt. Veel achterbanken lopen schuin en de schuine achterzijde van een reisbench sluit daar mooi op aan. Reisbenches zijn wat zwaarder dan soft kennels, maar ook steviger en dus geschikter voor honden die onrustiger zijn tijdens het vervoer. Autobenches van aluminium bieden bovendien een betere bescherming bij een ongeval. Een autobench is een van de meeste stabiele en veilige manieren om je hond te vervoeren in de auto.

 

Ben je ook op zoek naar een goede loopplank voor je hond, zodat hij makkelijk zelf in en uit de auto stapt? Lees dan ons blog over de beste hondenloopplanken.