Het nut van een waterblazer of hondenföhn

In dit artikel bespreken we welke waterblazers, ook wel hondenföhn genoemd, de beste keuzes van 2024 zijn en wat de voordelen van een waterblazer zijn. Honden zorgen voor heel veel gezelligheid en plezier en het zijn dan ook de perfecte maatjes die onvoorwaardelijk van ons houden en wij van hun. Dat neemt niet weg dat er ook een (klein) nadeel kan zitten aan het hebben van een hond. Zo moet je bijvoorbeeld door weer en wind met je trouwe viervoeter naar buiten en komt een hond niet altijd even schoon en droog weer thuis. Met een waterblazer, ook wel hondenföhn genoemd, blaas je nattigheid en vuil uit de vacht. Dit gaat veel sneller dan met een gewone föhn en het eindresultaat is beter. Tevens zitten er bij waterblazers diverse opzetstukken speciaal voor de hondenvacht en is een waterblazer voorzien van een lange slang vanaf het apparaat. Zo hoef je dus niet het apparaat vlakbij de hond te houden!

Een waterblazer is een echte musthave voor veel hondeneigenaren. Wil jij ook graag weer lekker met je trouwe viervoeter samen op de bank zitten of lekker met hem knuffelen nadat je met hem in de regen hebt gewandeld? Houd jij er ook van als je hond zich buiten lekker kan uitleven, maar zit je niet te wachten op alle viezigheid in huis? Overweeg dan de aanschaf van een waterblazer.

Wil jij graag de beste waterblazer voor je hond kopen?

Hieronder zie je een overzicht van de beste waterblazers van 2024!

Wat zijn de voordelen van een waterblazer?

De natte vacht wordt snel weer droog

Ideaal als je hond graag op de bank ligt bijvoorbeeld. Ook is een droge, schone vacht fijn als je met je hond wil knuffelen.

Een waterblazer blaast vuil uit de vacht

Waardoor je huis vrij blijft van zand en modder.

Een waterblazer verwijdert losse haren

Veelvuldig borstelen en kammen kan het verharen juist verergeren.

De lange slang zorgt voor afstand tussen het apparaat en de hond

Ideaal voor honden die angstig zijn voor het geluid.

Diverse opzetstukken voor de gewenste vachtverzorging

Waterblazers hebben meestal 3 a 4 opzetstukken. Ideaal om bijvoorbeeld de vacht vrij van klitten te maken en/of te houden.

Laat je hond wennen aan een waterblazer

Veel honden vinden een waterblazer best spannend in het begin. Laat bij voorkeur je puppy alvast wennen aan dit apparaat. Eerst wanneer de waterblazer uit staat en laat je puppy de waterblazer en hulpstukken onderzoeken tot hij het niet meer eng of spannend vindt. Zet dan dan de waterblazer op de laagste stand aan en kijk hoe je pup erop reageert. Rustig laten wennen en als je hem de eerste keer gaat gebruiken, kun je eventueel je pup wat afleiding bieden met bijvoorbeeld een kauwsnack geschikt voor puppy’s of een snuffelmat.

Wanneer de vacht van je hond weer lekker droog en schoon geblazen is, is hij klaar om lekker uit te rusten op een heerlijk hondenkussen of in een knusse hondenmand en kunnen jullie samen nagenieten van die heerlijke wandeling.