Waarom een hondenbuggy

In dit artikel bespreken we welke hondenbuggy’s de beste van 2023 zijn en wat de voordelen zijn van een hondenbuggy. Je hebt voor- en tegenstanders van hondenbuggy’s. Sommige mensen vinden het maar onzin, want een hond heeft niet voor niks 4 pootjes gekregen en hij moet zijn energie kwijt kunnen. Maar er zijn ook steeds meer mensen die het nut inzien van zo’n handig karretje. Onderaan dit blog lees je welke voordelen een hondenbuggy kan bieden, zowel voor kleine als voor grote honden!

In een buggy kan je hond het, zeker op koude dagen, koud krijgen als hij lang stilzit. Een hondenjas kan dan uitkomst bieden. Op zoek naar een warme jas voor je hond? Klik dan hier voor de beste hondenjassen!

Of is een hondenbuggy toch mogelijk te groot? Kies dan voor een hondentas als alternatief!

Wil jij graag de beste buggy voor je hond kopen?

Hieronder zie je een overzicht van de beste hondenbuggy’s van 2023!

De voordelen van een hondenbuggy:

Een hondenbuggy is handig voor puppy’s

Puppy’s mogen nog niet zo ver en lang wandelen, omdat dit slecht is voor de ontwikkeling van het skelet. Als jij toch graag een grote wandeling wilt maken, bijvoorbeeld omdat je ook nog een volwassen hond hebt, dan is het heel fijn als je puppy wel gewoon mee kan. Bovendien kan een kar een veilig gevoel aan je pup bieden, wanneer hij kennis gaat maken met alles wat nieuw is voor hem. Om hem te laten wennen aan de kar, zou je kunnen overwegen om hem een geschikt kauwbotje te geven. Kauwen zorgt ervoor dat je hond, dus ook je puppy, ontspant. Lees hier welke kauwsnacks voor een pup geschikt zijn.

Een hondenbuggy is een uitkomst voor oudere honden of honden met een handicap

Misschien heb je een hond die niet zo ver kan wandelen vanwege een handicap, blessure of ouderdom, maar die toch wel heel graag met je mee wil. Met een hondenbuggy kan je hond toch lekker mee op avontuur!

Een buggy voor je hond kan handig zijn bij ziekte of na herstel van een operatie

Als een hond net geopereerd is of ziek is, kan het zijn dat hij tijdelijk niet goed kan lopen. Toch zal je hond er wel uit moeten voor het doen van zijn behoeftes bijvoorbeeld. Met een buggy kun je je hond makkelijk even naar een veldje of bijvoorbeeld de dierenarts brengen.

Een hondenbuggy is ideaal bij warm weer

Bij hoge temperaturen kan het asfalt gloeiendheet worden. Dit kan brandblaren en brandwonden op de voetzooltjes veroorzaken. Ook oververhitting van de hond ligt op de loer, omdat een hond zijn warmte niet meer goed kwijt kan raken. Met een hondenbuggy kun je deze ellende voorkomen.

Met een hondenbuggy heb je altijd een veilige ligplaats bij je

Als je je hond een hele dag mee wilt nemen, bijvoorbeeld naar een stad en je wilt een terrasje pakken of lekker ergens uiteten, dan is een hondenbuggy ideaal als veilige en comfortabele ligplaats.