Waarom een hondendeken voor in de auto een echte must-have is

In dit blog bespreken we wat de beste hondendekens voor in de auto zijn van 2024, welke voordelen een autodeken heeft , welke soorten autodekens er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Veel mensen nemen graag hun hond mee met de auto. Lekker samen op avontuur gaan, is tenslotte toch het mooiste wat er is. Uiteraard is het belangrijk dat je je hond op een veilige manier vervoert met de auto, maar waarschijnlijk vind je het ook prettig als je auto nog een beetje schoon en netjes blijft, zeker als je regelmatig passagiers meeneemt. Een autodeken is dan echt een uitkomst!

De voordelen van een autodeken voor je hond

Een hondendeken biedt een aantal grote voordelen. Hieronder zullen we even kort samenvatten wat de voordelen van het gebruik van een hondendeken zijn.

Een hondendeken beschermt je auto

Na een heerlijke wandeling in de natuur, kan het zo zijn dat je hond er niet meer zo schoon uitziet als voor de wandeling. Dat is niet erg, want dat hoort nu eenmaal bij het hondenleven. Iedereen weet dat een handdoek wel wat vuil verwijdert, maar nooit zoveel als je zou willen. Een autodeken beschermt de bekleding van je auto tegen hondenharen, vocht, vuil en beschadigingen die veroorzaakt kunnen worden door de nagels van je hond.

Een goede autodeken zorgt voor veiligheid

Als je een autodeken wilt aanschaffen, zie je al gauw dat er veel verschillende soorten zijn. Wat wij erg belangrijk vinden, is dat er een opening in de hoes zit, waar je de autogordel van je hond doorheen kan doen, zodat je hond vast zit tijdens de rit. Je moet er niet aan denken dat je hond door de auto vliegt als je plotseling hard moet remmen of dat hij bij je op schoot klimt tijdens het rijden.

Een hondendeken biedt comfort 

Veel hondendekens zijn gemaakt van zacht en dik materiaal. Veel honden vinden dit prettig en het kan eraan bijdragen dat ze zich wat meer op hun gemak voelen. Het is toch een knus idee als je hond lekker op een zachte hondendeken ligt, terwijl jij autorijdt.

Welke soorten hondendekens voor in de auto zijn er?

Er zijn verschillende soorten hondendekens op de markt. Hieronder zullen wij ze voor je op een rijtje zetten.

Hondendekens voor de achterbank

Er zijn hondendekens die speciaal gemaakt zijn om de achterbank van je auto te beschermen. Deze maak je meestal vast aan de hoofdsteunen van de achterbank. Sommige van deze autodekens kun je ook nog bevestigen aan de hoofdsteunen van de stoelen, waardoor je een soort hangmat krijgt. In dat geval wordt dus ook de achterkant van de bestuurdersstoel en bijrijdersstoel beschermd tegen vuil, vocht en krassen, evenals de bodem

Hondendekens voor op een autostoel

Sommige hondendekens zijn speciaal ontworpen om een autostoel te beschermen. Ideaal voor als je hond naast jou zit terwijl jij autorijdt. Deze hondendekens zijn te bevestigen aan de hoofdsteun en vanzelfsprekend zijn ze een stuk smaller dan de dekens voor de achterbank. Met een water- en vuilafstotende hondendeken op de bijrijdersstoel, houd je de bekleding schoon en netjes voor als je een keer een passagier meeneemt.

Hondendekens voor de kofferbak

Deze hondendekens zijn ideaal als je je hond in de kofferbak vervoert. Ook deze zijn weer makkelijk te bevestigen aan de hoofdsteunen van de achterbank. Er zijn verschillende soorten hondendekens voor de kofferbak op de markt. Zo heb je dekens die alleen de kofferbak zelf beschermen, maar je hebt ook hondendekens met bumperbescherming. Dit zijn kofferbakdekens die een extra flap hebben die je over je bumper hangt voordat je hond in of uit de auto springt. Zo voorkom je krassen van nagels op je bumper.

Universele hondendekens

Naast de bovengenoemde dekens, bestaan er ook hondendekens die je zowel in de kofferbak als op de achterbank kunt gebruiken. Ideaal natuurlijk als je je hond meestal op de achterbank vervoert, maar hem soms in de kofferbak wilt vervoeren, als je bijvoorbeeld passagiers meeneemt! Zo hoef je niet 2 verschillende hondendekens aan te schaffen.

De beste hondendekens voor in de auto

Wij hebben voor je uitgezocht welke hondendekens voor in de auto van goede kwaliteit zijn. Deze hebben we hieronder handig op een rijtje gezet.

Tips voor de aanschaf van een hondendeken voor in de auto

Voordat je een autodeken aanschaft, is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden.

Waar ga je de hondendeken precies voor gebruiken?

Als je hebt besloten een hondendeken voor in de auto aan te schaffen, bedenk dan goed of je hond op de bijrijdersstoel, achterbank of in de kofferbak zit. Voor elk gedeelte van de auto is een goede hondendeken te vinden. Als je graag wilt dat de bumper beschermd wordt wanneer je hond in en uit de kofferbak springt, kies dan voor een hondendeken met bumperbescherming.

De afmetingen van de hondendeken

Om teleurstellingen te voorkomen, meet voordat je een hondendeken aanschaft, goed de maten op van je bijrijdersstoel, achterbank of kofferbak. Afhankelijk van waar je hond zit tijdens de autorit. Zo voorkom je dat je een verkeerde maat bestelt. Sommige hondendekens zijn geschikt voor zowel de achterbank als de kofferbak. Bedenk ook of je wilt dat de hondendeken de zijkanten beschermt, in dat geval kies je het beste een hondendeken met zijwanden.

Materiaal van de hondendeken

Een goede hondendeken is van stevig en waterdicht materiaal. Een te dunne deken scheurt sneller vanwege de hondennagels en je zult waarschijnlijk al snel weer toe zijn aan een nieuwe. Zonde van je geld, vinden wij. Bedenk ook of je wilt dat de hondendeken wasmachinebestendig is. Dit laatste is natuurlijk erg prettig als je regelmatig met je hond naar het bos gaat of andere activiteiten met hem onderneemt en daarna nat en modderig weer de auto in gaat. Veel hondendekens voor de auto zijn wasbaar op 30 graden.

Veiligheid van de hondendeken

Veel hondendekens zijn voorzien van openingen voor de veiligheidsgordels, zodat je je hond vast kunt zetten in de auto. Wij vinden dit erg belangrijk, aangezien de veiligheid voorop staat. Een hondendeken moet goed op zijn plaats blijven zitten en dus niet te glad zijn, zodat deze niet alle kanten op schuift. Ook voor de hond zelf is een gladde deken niet prettig om overheen te lopen.

Heb jij een hond die autorijden niet leuk vindt? Of die wagenziek wordt? Dan zou je kunnen overwegen om een hondenautostoel aan te schaffen. Veel honden vinden dit een comfortabelere manier van reizen en menig hond is hierdoor een stuk meer ontspannen en wordt niet meer wagenziek. Op zoek naar inspiratie? Lees dan eens ons blog de beste autostoel voor je hond

Overweeg je om voor je grotere en/of oudere hond een loopplank aan te schaffen? Bekijk dan ook eens ons blog over de beste hondenloopplanken voor je auto.