Waarom een hondenloopplank voor de auto

In dit artikel bespreken we welke loopplanken de beste keuzes van 2023 zijn en waarom een loopplank handig en soms zelfs noodzakelijk kan zijn voor je hond. Een hondenloopplank is eigenlijk een bijna onmisbare accessoire voor pups van de grotere rassen, voor honden met gewrichtsproblemen en oudere honden. Vooral het uit de auto springen is behoorlijk belastend voor de gewrichten van je hond. Een loopplank voor honden is ideaal om je trouwe viervoeter makkelijk de auto in te krijgen. De meeste honden moeten wel eerst even rustig wennen aan de nieuwe manier van instappen. Neem hier rustig de tijd voor en oefen het niet op een moment dat je echt weg moet met de hond. De ene hond vindt het spannend, terwijl een andere hond zonder moeite direct over de loopplank loopt. Uiteraard zorg je er altijd voor dat de loopplank stabiel staat. Het kan helpen om met behulp van wat lekkers de hond over de plank te leiden. Houdt hem altijd vast aan bijvoorbeeld een goed zittend y-tuig. Dit is zeker in het begin, als de hond nog niet helemaal zeker is van zijn eigen veiligheid, erg belangrijk. Geef hem het gevoel dat jij hem begeleidt en dat hij veilig is bij jou. Het zal dan niet lang duren alvorens de loopplank een fijn hulpmiddel voor de hond is. Let er bij de aanschaf op dat de loopplank het gewicht van jouw hond kan dragen en welk systeem je zelf het prettigst vindt. Er bestaan inklapbare, maar ook inschuifbare loopplanken. Heb je een auto met een hoge bumper, dan kun je het beste een langere loopplank kopen, zodat de helling niet te steil wordt voor je hond.

 

Wil jij de beste hondenloopplank kopen?

Zie hieronder onze top 5 van de beste hondenloopplanken 2023!

 

 

De voordelen van een hondenloopplank op een rijtje

Je hond kan zelf in en uit de auto komen

Het in en uit de auto springen is belastend voor de spieren en gewrichten van je hond. Ook kunnen honden naarmate ze ouder worden moeite krijgen met de hoge sprong. Ditzelfde geldt voor honden met bijvoorbeeld blessures. Door middel van een loopplank voor honden, kan de hond zelfstandig in en uit de auto stappen.

Je hond in en uit de auto tillen is verledentijd

Met name het optillen van grotere honden kan ook voor jou een flinke opgave zijn. Het is belastend voor je rug en sommige honden kun je gewoonweg niet optillen vanwege het gewicht. Het is dan fijn om een hulpmiddel te hebben.

Geen vieze of natte kleding

Iedereen met een hond weet dat hij behoorlijk vies kan worden tijdens een wandeling in het park of in de natuur. Dat is geen grote ramp, maar wat is het fijn als je dan niet je hond hoeft op te tillen om hem in de auto te zetten!