Waarom een lange hondenriem van 10 meter?

In dit artikel bespreken we welke hondenriemen van 10 meter de beste keuzes van 2024 zijn, wat de voordelen zijn van een 10 meter lijn en in welke materialen lange hondenriemen van 10 meter te verkrijgen zijn. De laatste jaren zijn lange hondenriemen steeds populairder aan het worden. Het geeft je hond meer vrijheid, terwijl jij als leider toch de controle houdt. Sommige mensen zijn van mening dat een hond aan een lange lijn een last is voor de omgeving en op alles en iedereen af kan lopen en zo ineens de straat over kan steken. Niets is minder waar, mits je wel goede technieken gebruikt en niet de hond overal 10 meter (al dan niet trekkend) voor je laat lopen. Een lange hondenriem houd je altijd met twee handen vast. Wanneer je de riem inkort, maak je grote lussen in de ene hand. Wanneer je de hond meer lijn wilt geven, laat je een voor een een lus los. Dit kun je het beste oefenen op een groot overzichtelijk veld of op een verlaten parkeerplaats bijvoorbeeld, in elk geval logischerwijs niet naast een weg of in een drukke woonwijk. Enkele voordelen van een lange hondenriem zijn:

  • Meer snuffelruimte voor je hond, snuffelen brengt een hond tot rust
  • Je hond zal minder snel de neiging hebben om aan de riem te trekken
  • Een lange lijn zorgt voor meer rust in het koppie van de hond, omdat er niet gauw spanning op de lijn staat

Wil jij graag de beste hondenriem van 10 meter kopen? 

Hieronder zie je een overzicht van de beste hondenriemen van 10 meter! De meeste lijnen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar! Klik op ‘meer info’ om te zien in welke kleuren de riem van jouw keuze verkrijgbaar is.

Lange hondenriemen zijn in diverse materialen verkrijgbaar: 

Biothane

Zeer duurzaam, enorm sterk, lichtgewicht, weerbestendig en soepel. Hondenriemen van biothane zijn makkelijk schoon te maken, omdat ze geen vocht en vuil opnemen. Je kunt ze afnemen met een vochtig doekje of in de wasmachine en zelfs in de vaatwasser doen. Persoonlijk zou ik de lijn gewoon afnemen met een vochtige doek met eventueel wat mild schoonmaakmiddel, aangezien je hem dan direct weer kunt gebruiken. Biothane lijnen hebben een goede grip en worden zelfs bij nat weer niet glad! Dus veilig om te gebruiken bij elk weertype. Een ander groot voordeel is dat biothane niet snijdt in je handen.

Antislip

Lichtgewicht en sterk. De combinatie van nylon en rubber zorgt ervoor dat je een goede grip hebt. Ook wanneer deze lijnen nat worden, zal je merken dat ze niet uit je handen glijden. Wel zo veilig! In tegenstelling tot biothane lijnen, nemen antislip lijnen wel vocht en vuil op, maar gelukkig kun je ze gewoon in de wasmachine wassen of even onder de kraan schoonmaken. Een voordeel van antislip ten opzichte van biothane is de prijs. Antislip is een stuk goedkoper dan biothane.

Nylon

Lijnen van nylon zijn sterk, lichtgewicht en makkelijk schoon te maken. Even afspoelen onder de kraan is meestal voldoende. Verder zijn nylon hondenlijnen meestal niet duur. Een nadeel van nylon is dat het wat gladder is dan lijnen van biothane en antislip en afhankelijk van de breedte kunnen nylon lijnen soms wat snijden in je handen. Dit is uiteraard ook afhankelijk van of je hond trekt aan de lijn.

Heb je liever een hondenriem van 5 meter, klik dan hier

Voor een hondenriem van 3 meter, klik hier