Een hondenzwemvest is geen overbodige luxe 

In dit blog bespreken we waarom een zwemvest voor je hond soms echt noodzakelijk is en welke zwemvesten de beste keuzes van 2024 zijn.

Zwemmen is voor veel honden een leuke activiteit en natuurlijk wil je graag dat je maatje ook kan genieten van een zwempartij als hij daar behoefte aan heeft. Zeker op warme dagen is het heel fijn als je hond even lekker kan afkoelen. Bovendien is zwemmen erg goed voor de gewrichten en spieren van een hond. Er wordt vaak gedacht dat alle honden kunnen zwemmen, maar hoewel de meeste honden van nature goed kunnen zwemmen, zijn er bepaalde rassen die niet gebouwd zijn op een zwempartij en meer moeite hebben om hun koppie boven water te houden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld buldoggen, mopshonden en bassets. Deze honden kunnen echt verdrinken als je ze niet helpt.

Verder nemen veel mensen hun hond mee op de boot. Ook dan is het aan te raden je hond een zwemvest aan te trekken, mocht hij overboord slaan of van het dek af springen. Zelfs de beste zwemmers onder de honden kunnen uitgeput raken als ze grote afstanden moeten zwemmen of in de problemen raken bij veel stroming. Tevens is een zwemvest voor je hond een handig hulpmiddel bij hydrotherapie. Kortom: de aanschaf van een zwemvest voor je hond is geen overbodige luxe en biedt je hond extra veiligheid. Echter is het altijd belangrijk om goed op je hond te letten tijdens het zwemmen, ook als hij een zwemvest draagt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een zwemvest voor je hond?

Naast dat een zwemvest goed moet passen, zijn er nog wat andere aspecten om rekening mee te houden. Uiteraard is elke situatie anders, maar zeker als je hond grote afstanden aflegt in het water of als je je hond meeneemt met de boot en jullie begeven je op open zee of op drukkere plekken waar veel boten varen, dan bieden zwemvesten met de volgende aspecten extra veiligheid:

  • Een opvallende felle kleur voor betere zichtbaarheid
  • Reflecterende biezen op het zwemvest zorgen ervoor dat je hond beter zichtbaar is in het donker
  • Een handvat bovenop een zwemvest voor honden, zodat je de hond uit het water kan tillen
  • Het zwemvest moet comfortabel zitten, zodat de hond zich vrijuit kan bewegen

De beste hondenzwemvesten 

Wij hebben een selectie gemaakt van de beste zwemvesten voor je hond. Hierbij hebben we gelet op comfort, kwaliteit en veiligheidsaspecten, zoals een handvat, opvallende kleur en reflecterende accenten. Ook staat er een leuk zwemvest in de lijst. Hoewel deze geen opvallende kleur heeft, is hij wel voorzien van een opvallende haaienvin. Deze vin is niet alleen bedoeld om je hond er leuk uit te laten zien, maar biedt ook extra ondersteuning van de achterhand tijdens het zwemmen. De zwemvesten zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Ons favoriete hondenzwemvest 

Bij ons komt het EzyDog DFB Boost zwemvest als favoriet naar voren. DFB staat voor Dog Floating Device. Dit reddingsvest heeft een uitstekend drijfvermogen en een hele goede pasvorm voor zowel grote als kleine honden. De band bij de hals is voorzien van drijvend schuim om het hoofd goed boven water te houden.

Het reddingsvest zit comfortabel dankzij de voering en de hond kan zich er vrij in bewegen. De verstelbare banden, voorzien van clips en klittenband, zorgen ervoor dat je het vest helemaal aan jouw hond kunt aanpassen. Het EzyDog DFB Boost reddingsvest is minder dik dan veel andere zwemvesten en voldoet aan alle veiligheidseisen. De reflecterende details zorgen voor een uitstekende zichtbaarheid in minder goede lichtomstandigheden en de felle kleuren waarin het zwemvest verkrijgbaar is, zorgen ervoor dat je hond goed opvalt. Uiteraard is er ook gedacht aan een degelijk handvat, waaraan je je hond makkelijk uit het water kunt tillen of waarmee je je hond kunt ondersteunen en bijsturen als hij zwemmen nog wat spannend of moeilijk vindt.

De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en al deze pluspunten samen, maken de EzyDog DFD Boost ons favoriete hondenzwemvest!

Wil jij je hond na een zwempartij weer snel droog en vrij van zand hebben? Bekijk dan eens ons blog over waterblazers. Met een waterblazer is jouw hond snel weer schoon en droog!

Op zoek naar mooie wandelingen met zwemwater? Bekijk dan eens de mooiste losloopgebieden van Gelderland en de mooiste losloopgebieden van Drenthe